JKA Norway Karate Team

Landslagsstammen 2022

Oppdatert 30.03.2022

Landslagstrener

Fredrik Pettersen (Landslagssjef)

Herrer senior - 18 år+

Tian Drange
Renè Korneliussen
Stefan Mack
Henning Johannessen
Alexander Aastveit
Eirik Dahle

Kvinner senior - 18 år+

Maren Aamodt
Ingrid Skodvin Mjåtvedt
Marte Skodvin Mjåtvedt
Emma Bratthammer
Elisabeth Christensen
Sara Langeland Færevaag
Stine Førde Bolme

Gutter junior

Robin Spissøy Larsen

Jenter junior

Alma Horne
Thilde Nævdal
Lea Øvretveit
Anna Louise Bjørnestad

Landslaget

I løpet av en treårsperiode blir det arrangert tre europamesterskap både for junior og senior, ett junior verdensmesterskap og ett senior verdensmesterskap i regi av JKA. Til disse mesterskapene ønsker Teknisk Komitè i JKA Norway at det er norsk deltagelse

Uttaket til landslagsstammen foregår kontinuerlig av landslagssjefen. Det vil bli brukt ulike metoder i vurderingen av utøverne, bl.a. video for analysering av den enkelte.Det taes også hensyn til om utøverne kontinuerlig deltar på JKA cup’er, NM og gasshukuer i regi av JKAN.
Utøverne som blir tatt ut til landslagsstammen vil være i stammen så lenge landslagssjefen finner det formålstjenlig. Uttak av utøvere fra landslagsstammen til landslaget som reiser til EM blir gjort i januar måned, samt til VM i juni måned.

JKA Norway har også et rekruttlag hvor utøvere som viser god karate ånd og som er villige til å trene hardt for å utvikle seg, vil bli invitert. Utøverne på rekruttlaget utfordrer landslagsstammens utøvere og kan også i enkelte tilfeller bli tatt ut til å representere Norge under internasjonale mesterskap. Formålet med rekruttlaget er å utvikle sterke utøvere til landslagsstammen.

Landslagssamlingene blir annonsert et år i forveien og på JKA Norway sin offisielle terminliste.

Alle utøvere i landslagsstammen vil få dekket reiseutgifter opp til et viss beløp bestemt av JKAN til hver landslagssamlig, EM og VM.

Alle utøvere som blir tatt ut på landslaget vil måtte signere en kontrakt. Denne kontrakten går i hovedsak ut på at utøverne viser stor aktsomhet med alkohol, røyk og snus. All doping er selvfølgelig forbudt.

Utøvere som er blitt tatt ut til å delta i EM eller VM er pliktet til å delta på landslagsamlingene som Teknisk Komité fastsetter. Utøverne forplikter seg til å være gode representanter for Norge og vise seg som verdige idrettsutøvere. Brudd på reglene over kan føre til bøter og utestengelse fra landslaget i en treårsperiode. Kontrakten gjelder så lenge en er medlem av landslaget.
For å bli vurdert på landslaget må minimum følgende krav være tilfredsstilt:

  • Minimum svart belte seniorer og minimum brunt belte for juniorer.
  • Årlig deltagelse i NM og andre stevner definert av landslagssjef.
  • Deltagelse på gasshuker
  • Villig til å betale egenandeler i forbindelse med EM/VM eller andre internasjonale mesterskap eller treningssamlinger.
  • Villig til å reise på landslagssamlingene.
  • Villig til å reise på hovedgasshukuene i regi JKAN
  • Villig til å reise på internasjonale stevner
  • Følge treningsopplegget til landslagsjefen