Dojo-etikette

Vi har regler alle må forholde seg til

 1. Det er ikke lov å ha på smykker, uavhengig om dette er kjeder, armbånd, ringer eller øredobber; alt må av under trening, også klokker.
 2. Under trening, så heter instruktøren enten Sensei, eller Senpai, og det er kun hovedinstruktør som kalles Sensei.
 3. Alt av telling foregår på japansk, i starten teller vi gjerne på norsk også, men det blir mindre og mindre telling på norsk etter hver trening.
 4. Vi trener en kampsport som har respekt, disiplin og høflighet som store grunnpillarer, som vil si at man går ikke f.eks på do eller går for å drikke vann uten å spørre instruktøren, og man prater ikke under trening, da dette er forstyrrende for de andre på treningen.
 5. Så og si alt av teknikker dere vil lære har navn på japansk, det er disse navnene vi bruker, så det er viktig å følge med!
 6. Karate er KUN selvforsvar, det er ikke lov å sloss med klassekamerater bare fordi man trener karate, dette kan ende med at du ikke får lov å fortsette å trene hos oss.
 7. Pass på at negler på både hender og føtter er klipt, vi slår og sparker mot hverandre på trening, og da er det viktig å ikke ha skarpe negler.

Felles krav til alle som oppholder seg i dojoen

 1. Respektfulle Svar
  I Shotokan Karate bruker vi ikke tradisjonelle svar som «ja» eller «ok», men et vennlig «Oss» når instruktøren formidler informasjon eller stiller spørsmål.
 2. Ydmykhet og Respekt
  Uttrykk respekt ved å alltid bukke til instruktører , de med høyere grad enn deg og alle andre utøvere som er i dojoen og på matta. Dette bidrar til en positiv atmosfære i treningsmiljøet.
 3. Åpen Kommunikasjon
  Vi skal oppfordrer til åpenhet under treningene og det skal ikke oppleves som farlig eller flaut å innrømme forståelsesvansker – det ser slik vi lærer! Vi oppmuntre alle deltakere til å løfte hånden og spørre instruktørene når noe er uklart.
 4. Støttende Fellesskap
  Vi er her for å hjelpe hverandre. Gjennom respekt, ydmykhet og åpen kommunikasjon skaper vi et støttende fellesskap der alle kan trives og utvikle seg