Fantastisk suksess på Norgesmesterskapet i Shobu Ippon Karate 2024!

Fantastisk suksess på Norgesmesterskapet i Shobu Ippon Karate 2024!

Fantastisk suksess på Norgesmesterskapet i Shobu Ippon Karate 2024! 2560 1707 Sandefjord Shotokan Karateklubb

Sandefjord Shotokan Karateklubb har virkelig satt sitt preg på årets Norgesmesterskap i Shobu Ippon Karate, og det ble en begivenhetsrik dag som samlet karateutøvere fra hele landet til en actionfylt kamp om ære og titler. Bugårdshallen i Sandefjord var stedet å være lørdag den 9. for de spennende konkurransene om Norgesmestertitler og edelt metall.

Hele 164 talentfulle utøvere fra alle kanter av landet hadde tatt turen til Sandefjord for å delta i mesterskapet, klare til å kjempe i 42 ulike klasser som strakte seg over aldersgrupper fra 13 til 50 år. «Det er virkelig fantastisk å se den brede deltakelsen og engasjementet blant utøvere i alle aldre som ønsker å konkurrere,» sier Ken Andersen, stevneleder i Sandefjord Shotokan Karateklubb.

En spesielt minneverdig del av konkurransen var kampen i kvinnenes seniorklasse for Kata, hvor spenningen var til å ta og føle på da kongepokalen sto på spill. Kongepokalen fant veien til den verdige vinneren, Marte Skodvin Mjåtvedt fra Bjørgvin Karateklubb i Bergen, som virkelig utmerket seg sterkt og ble en verdig Norgesmester i sin klasse.

Bak denne vellykkede begivenheten sto også en imponerende innsats fra de frivillige og engasjerte utøverne i Sandefjord Shotokan Karateklubb, som jobbet utrettelig for å få arrangementet til å gli knirkefritt. Stevneleder Ken Andersen anslår at det har gått med rundt 400 dugnadstimer for å få alt på plass. «Planlegging og koordinering er nøkkelen til suksess. Vi har vært nøye med alle detaljer, helt ned til medaljebestillingen, som ble dobbeltsjekket flere ganger for å unngå feil,» forklarer Ken. Selv om det alltid oppstår noen uforutsette hendelser underveis, er det viktigste at utøverne sitter igjen med en positiv opplevelse.

Medaljene ble delt ut til jubel og glede blant utøverne, og det var mange som kunne kalle seg Norgesmestere med stolthet. «Det ligger utrolig mye hardt arbeid og dedikasjon bak hver eneste Norgesmester-tittel. Disse utøverne fortjener all respekt for sin dedikasjon og innsats,» sier stevneleder Ken.

Bjørgvin Karateklubb skilte seg spesielt ut med hele 11 gullmedaljer og flere Norgesmestere, mens Sandefjord også imponerte med 4 gull, 2 sølv og 3 bronsemedaljer, noe som gjorde dem til en sterk bidragsyter på medaljestatistikken. «Dette bidrar virkelig til å sette Sandefjord på kartet og er viktig for videre utvikling av konkurransesporten i klubben,» legger Ken til. Lura Karateklubb lå tett opptil Sandefjord og pustet dem i nakken med hele 3 gull, sølv og bronsemedaljer.

Medaljestatistikker for Sandefjord

Isabell Aase Søvik
Gull og Norgesmester i Kvinner Kumite 18-20 år åpen.
Gull og Norgesmester i Kvinner Kata 18-20 år åpen.

Cecilie Bexrud Pedersen
Gull og Norgesmester i Kvinner Kata 14-15 år kyu
Sølv i Kvinner Kumite 14-15 år åpen
Bronse i Kvinner Kumite 14-15 år kyu

Marielle Jacobsen
Gull og Norgesmester i Kvinner Kumite 14-15 år kyu
Bronse i Kvinner Kata 14-15 år kyu

Luis Vega
Sølv i Herrer Kata 12-13 år kyu

Alt i alt var dette Norgesmesterskapet i Shobu Ippon Karate en fantastisk suksess, fylt med spenning, lidenskap og imponerende prestasjoner som vil bli husket lenge av både utøvere og publikum.